LA GENT DEL BARRI DE PORTA VOLEM SEGUIR GESTIONANT EL NOSTRE CAMP DE FUTBOL

L’any passat va sortir a concurs públic, a iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, la gestió del Camp de Futbol Municipal del barri de Porta. Les instal•lacions del camp de futbol, des de la seva creació el 1992 arran dels Jocs Olímpics, han estat gestionades per l’Alzamora Club de futbol, el club popular del barri de Porta. Com ja es veia a venir el concurs va despertar interessos privats. En aquest cas va ser la Fundación Marcet. De forma incongruent, aquesta fundació compta amb una “Ciutat” esportiva al districte d’Horta amb una superfície de 35.000 m2 al peu de la Vall d’Hebron i no té cap vincle directe amb el distrcite de Nou Barris ni encara menys amb el barri de Porta. A més, aquesta fundació amb ànim de lucre, també té delegacions al País valencià i a Madrid. Aquest currículum deixa entreveure que en aquesta operació persegueixen un afany expansionista i d’oportunitat econòmica. L’Alzamora, per la seva banda, manté el seu ideal de donar un espai als joves esportistes del barri i formar-los com a futbolistes i com a persones. Al final de desembre del 2011 es va resoldre el concurs.
En un primer moment, es va donar la concessió del camp a l’Alzamora, però al cap de 24 hores van rebre una trucada de l’Ajuntament de Barcelona informant que havien perdut la concessió, per un “error de càlcul” de l’Ajuntament. D’aquesta manera la concessió de la gestió del camp passava a mans de la Fundació Marcet.
Aquesta situació va desfermar la indignació dels veïns del barri de Porta i dels dirigents de l’Alzamora, que tot seguit van emprendre accions de protesta contra aquesta injustícia i les irregularitats del concurs. Des de l’Alzamora es va gestionar una recollida de signatures, en la qual ens vam adherir com a CUP (Candidatura d’ Unitat Popular) i com a Trobada Alternativa de Nou Barris; i també van realitzar una multitudinària assemblea informativa el passat dia 14 de febrer, on es va explicar que actualment la decisió no era definitiva i que era a les mans dels serveis jurídics de l’ Ajuntament, ja que s’havien detectat irregularitats en les puntuacions del concurs públic. Mentre no es resolgui el conflicte, la gestió del camp continua en mans del club Alzamora.
Dies després, com a CUP (Candidatura d’Unitat Popular), ens vam reunir amb el president del club Alzamora, per mostrar-li la nostra solidaritat i col•laboració activa en les mobilitzacions que considerin oportunes, en cas d’una resolució desfavorable per part de l’Ajuntament. I també, en aquest cas, els vam oferir el suport dels nostres serveis jurídics, a fi de defensar que la gestió del club es dugui a terme des de i per al barri, i no pas per una fundació privada que sols té interès a guanyar diners i anar obrint delegacions per tot l’ Estat Espanyol.

VOLEM QUE LA GESTIÓ DEL CAMP DE FUTBOL DE PORTA
ES GESTIONI DES DEL BARRI!!!

FORA LES FUNDACIONS PRIVADES AMB ÀNIM DE LUCRE!!!

Deixa un comentari