PLENARI EXTRAORDINARI I ORDINARI DEL DISTRICTE DE NOU BARRIS. DIJOUS 5 DE MARÇ DEL 2015

050315plepobresaRA les 6 va començar el plenari extraordinari sobre la pobresa, amb la primera intenció que la regidora llegís el seu informe, però gràcies a la pressió veïnal en el primer punt es va llegir per part d’una companya el manifest de Nou Barris cabrejada diu prou! com a resposta a la convocatòria del plenari extraordinari:

http://9bcabrejada.blogspot.com.es/2015/02/resposta-la-convocatoria-dun-ple.html

A continuació de la lectura, tant l’AVV de Ciutat Meridiana amb un cas concret de desesperació per la situació estructural d’extrema pobresa d’una veïna, com l’associació 500×20 van manifestar queixes concretes sobre la nul·la gestió del Govern del districte a aturar desnonaments. Un cop llegit el manifest i les queixes concretes, vam abandonar el plenari deixant la regidora pràcticament sola.

Una vegada finalitzat el plenari extraordinari, vam tornar a pujar al plenari ordinari: vam escoltar l’informe de la regidora dels quatre anys de mandat, que rebé nombroses crítiques del moviment veïnal.
Des del comitè de campanya de Nou Barris de la CUP-Capgirem Barcelona i la Trobada Alternativa de Nou Barris vam manifestar:

• Que el nombre d’aturades a Nou Barris és el mateix què al mes de maig del 2011, al voltant de les 14.000, persones però amb una pèrdua del cens de gairebé 4.000, es a dir què el percentatge d’atur al districte ha pujat fins el 13% i arriba al 18% a Ciutat Meridiana, Vallbona i Trinitat Nova.

• També vam denunciar la manca de control de l’ Ajuntament en les subvencions a les contractacions, posant-hi com a exemple empresaris amb dos CIFS que contracten per a una empresa i obliguen a signar baixes voluntàries al cap de poc temps i/o acaben contractant pel mateix lloc de feina amb un segon CIF, pel mateix lloc de feina. Aquesta denúncia va rebre el silenci per part del Govern Municipal.
• En habitatge, en l’informe de la regidora afirma que en quatre anys han intervingut en 125 casos i han ajudat en altres 160. Des de la candidatura vam criticar que aquestes lamentables xifres representen entre el 6 i el 12% del total de desnonaments al districte tenint en compte que se n’han produït gairebé 2.200 en aquest període (entre 10 i 12 per setmana).

• En transports vam criticar la desaparició de la línia d’autobús número 31 i vam reconèixer la lluita realitzada per les veïnes de Verdum i de la seva associació de veïns per aconseguir un canvi de trajecte que actualment passa per davant del CAP de Rio de Janeiro.
I vam criticar la pujada del transport públic en aquests quatre anys: gràcies a la lluita de @stoppujades s’ha aconseguit congelació de preus al 2015 i una mínima reducció de la targeta T-10.

• Com a contrapartida l’ Ajuntament i TMB ha multat les activistes més compromeses de @stoppujades i han portat a judici tres companyes d’aquesta plataforma.

•Respecte els equipaments del districte, vam criticar el fet que el casal de joves del barri de Prospe continuï en uns barracons a data d’avui.

• Per últim vam incidir que el moviment veïnal de Nou Barris necessita llocs participatius i no pas informatius sense cap poder de decisió com son els 78 consells de barri fets en els quatre anys de mandat i l’accés limitat a 99 persones tant als plenaris i com a les audiències publiques.

Finalment vam manifestar que desitgem que a la propera legislatura no tornem a tenir de regidora la sra. Rognoni, i que se’n vagi i no torni més a Nou Barris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s